Pentru poza pe care o vedeți mai sus, ieri am uitat să dau de mâncare câinilor. Mi-am dat seama de asta abia când am ajuns acasă și am constatat că ai mei (mă rog, ai ei, dar îi iubesc mult și sunt deja ca și ai mei) nu sunt în București. I-am răsfățat rapid pe cei doi patrupezi din dotare (care sunt ai ei, fie vorba între noi, dar care pe mine mă ascultă mai mult) și le-am dat ceva de mâncare, doar-doar le dispar mocuțele de câini abandonați. Apoi le-am povestit despre Bufnițele din Regie și despre conferința de presă care m-a absorbit total și m-a făcut să uit de ei.
N-am idee ce au înțeles bieții câinoci, însă păreau mai fericiți cu burțile pline și păreau că mă ascultă cu interes. Voi încerca să vă spun și vouă în linii mari care a fost treaba cu evenimentul de ieri pe care m-am bucurat să îl moderez.
Știința București a organizat prima conferință de presă din istoria recentă a clubului și oficialii echipei au prezentat o rețetă de succes pe care o propun pentru viitorul baschetului românesc.
Rețeta lor cuprinde ingrediente variate cum ar fi un medic, un nutriționist, un antrenor străin, trei antrenori români valoroși, trei psihologi (da, ai citit bine…psihologi sportivi), doi specialiști în comunicare, doi preparatori fizici, doi kinetoterapeuți și în cele din urmă cei mai valoroși tineri jucători din România. Toate acestea se amestecă bine până echipa devine omogenă, apoi jucătorii sunt împinși sub lumina reflectoarelor pentru a se transforma în sportivi veritabili și în modele pentru puștii care le vor călca pe urme.
Invitații de marcă au fost plăcut surprinși de concept și impresionați că o echipă tânără și cu entuziasm schimbă atât de mult fața sumbră a sportului din România. La fel de surprinși am fost și noi de numărul mare de camere de luat vederi și de jurnaliști prezenți la eveniment.
Ce a urmat în timpul conferinței de presă
Partea faină a fost că am avut șansa de a trăi dezbaterea din postura de prezentator (acum e partea și mai faină că pot scrie liber despre ce am trăit în cele două ore petrecute din nou în Federația de Baschet) și că pe tot parcursul discuțiilor a existat un dialog cu presa. Mai mult, colegii mei de breaslă au fost activați și au participat la un pariu inedit pentru sportul din România. Am încercat, pe cât posibil, să dinamizăm conferința cât mai mult și să fim dezinvolți în abordarea pe care o propunem.
Pariu inedit pentru baschet
Cei prezenți în sală au fost invitați să completeze un fel de buletin de vot și să estimeze numărul exact al jucătorilor ce vor intra în proiectul CSU Știința București și vor fi, ulterior, convocați pentru etapele preliminare de calificare la Eurobasket 2021.
Estimările, completate exclusiv de către reprezentanții presei sportive, au fost sigilate într-o sticlă care va rămâne la sediul FR Baschet și care va fi deschisă pe data de 23 august 2020, la debutul campaniei de calificare la turneul european. Cel ce va indica exact numărul jucătorilor, formați în următoarea perioadă de CSU Știința București, va primi un premiu fabulos: două invitații OWL Inclusive la meciurile semifinalelor și finalelor competiției Eurobasket 2021. Transportul cu avionul, transferul la hotel și cazarea sunt incluse!
Pariul a sunat tare bine și a „prins” rapid lumea.
Prezentarea sponsorilor
Cei de la Știința și-au prezentat sponsorii și partenerii în stilul marilor echipe din occident, semn că marketingul sportiv capătă și în România importanța pe care o merită.
În timpul conferinței s-a anunțat parteneriatul cu BTL România, liderul de pe piață în domeniul aparaturii medicale. Cu ajutorul lor, toți sportivii Clubului Sportiv Universitar Știința București vor fi testați pentru boli de inimă cu aparate ultramoderne, într-o campanie pentru prevenirea morții subite cardiace în rândul sportivilor din România.
Sportivii Știința București consumă cu incredere apă de la robinet
Mai mult de atât sportivii de la Știința au promovat apa de la robinet în cadrul conferinței de presă. Pentru un stil de viață sănătos, organizatorii au renunțat la celebrele băuturi acidulate și au oferit invitațiilor carafe cu apă din rețeaua publică. Reprezentanții presei au fost informați că în București există 56 de puncte de control stabilite de Direcția de Sănătate Publică și 181 de puncte de control computerizate ale Apa Nova București, în care zilnic se analizează peste 55 de parametri fizico-chimici. Interesantă chestie și de reținut.
Ce va urma
Probabil această conferință de presă a ridicat destul de mult nivelul din România și celelalte echipe vor începe să copieze modelele prezentate. Lucru deloc rău, întrucât concurența naște calitatea. Comunicarea în cadrul cluburilor ar putea căpăta amploare și ar fi benefică pentru sistemul sportiv.
A doua consecință pe care o anticipez va fi că foarte mulți tineri jucători de baschet din România vor dori să ajungă cât mai repede la Știința București. Strategia pe termen lung, viziunea oferită și antrenorii de top vor fi motivele pentru care puștii și părinții din România își vor îndrepta atenția asupra clubului bucureștean.
Al treilea lucru care va urma după această conferință va fi încheierea de noi parteneriate. Am încrederea absolut sinceră că oamenii de afaceri din România evoluează rapid în fiecare an și încep să înțeleagă importanța asocierii cu un club sportiv. Deja sunt zvonuri că mai multe companii de top vor să susțină proiectul Știința București.
Comunicatul întreg oferit de CSU Știința București poate fi citit aici.
Credite foto: Răzvan Păsărică / Știința București