Intrucat presa din Romania a decazut enorm in ultimul deceniu, imi propun sa fac o revista a presei sportive ori de cate ori timpul imi va permite. Voi promova articolul zilei indiferent de publicatia care il aduce la suprafata si voi sorta articolele pe care le promovez folosind criteriile pe care eu le-am invatat in facultate. Ma voi raporta la toate principiile etice si deontologice si voi publica uneori si puncte de vedere personale.
Am decis sa fac acest pas pentru ca informatiile de valoare nu prea mai ajung la lumina din cauza balastului de pseudostiri pe care „profesionistii” din Romania le semneaza.
Pe scurt, ca sa fie mai usor de ales intr-o stire buna si una de can-can, am decis sa inaugurez aceasta rubrica pe care sper sa o actualizez cat mai des.
Si pentru ca orice lucru are un început, știrea care mi-a atras atenția astăzi vine de la Adevarul.
Ea suna cam asa: Statul român plăteşte 600.000 de euro pe lună foştilor sportivi! (click pentru a citi stirea din Adevarul)
Din pacate, in cazul de fata trebuie sa mergem pe mana jurnalistilor de la Adevarul. Sunt convins ca au comparat cu exactitate datele oferite de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS).
Pentru cei care vor sa se documenteze mai bine, se gasesc pe site-ul MTS statele de plata pentru rentele viagere. Va atasez un link valabil pentru luna octombrie. Detalii aici.
Din ce vad eu rentele sunt in jur de 11.500 de lei pentru luna octombrie (ne referim la cele mai mari).
Din punctul meu de vedere deloc rau pentru o tara mica, asa cum este Romania.
Later update: Ma gandesc la un lucru misto din economie si anume la leverage effect. Daca mergem pe calculul facut de jurnalistii de la Adevarul 600.000 de euro inmultit cu 12 luni rezulta 7.2 milioane de euro pe an. Daca suma aceasta o inmultim cu zece ani, ajungem la 72 de milioane de euro.
Ca sa intelegeti si mai bine la ce ma refer, trag doua concluzii, cu toate ca stiu ca voi fi injurat la greu.
Bugetul MTS in anul 2016, adica pe romaneste spus al sportului romanesc, a fost de 82 de milioane de euro.
A doua concluzie si ultima, exista multe tari in lumea asta care nu acorda rente viagere.
Cam atat pentru azi. Spor la citit! Ne revedem aici.